7 ključnih novosti po 1. 1. 2018

25.1.2018, Ljubljana

Spremenili so se štirje davčni predpisi, ki posegajo v vaše delo: v izdajanje računov za plačilo z gotovino, v obračun plač delavcem za poslovno uspešnost, v obračun za delo napotenim v tujino in za poročanje finančni upravi za obračun prispevkov za socialno varnost.

Vabimo vas na srečanje, kjer boste v enem dnevu pridobili koristne informacije za uspešen začetek poslovnega leta ter se pripravili na ključne davčne in delovnopravne novosti, ki jih boste morali poznati in upoštevati v letu 2018.

Rezervirajte si 25. januar za Vaš dan in se čim prej prijavite, pričakujemo vas  v prijetnem ambientu hotela Radisson Blu Plaza.

Kraj dogajanja
Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana****, dvorana Lencia I
Bratislavska cesta 8
1000 Ljubljana

Termin konference
25. 1. 2018

Kraj konference
Ljubljana

Kotizacija
177 EUR + DDV in darilo On-line priročnik 3 mes. "Davki enostavno in jasno" (naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo 15 % popust, za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo dodatni 10 % popust)

Kotizacija vključuje
 • strokovno gradivo v obliki PP prosojnic
 • pogostitev in drobna presenečenja organizatorja in sponzorjev
 • možnost dobiti strokovno mnenje na postavljeno vprašanje ali
  izpostavljeno dilemo pred oz. med konferenco
 • druženje s stanovskimi kolegi

 • Zadnja prosta mesta
  10

  Program konference

  Pregled novosti z davčno-računovodskega področja, ki smo jih pričeli na jesenskem »Koktajlu sprememb 2018«,  nadaljujemo s srečanjem 25.1.2018 še bolj poglobljeno, podprto z odgovori na vprašanja in dileme… Govorili bomo o reformi davčnih predpisov in o zadnje objavljenih podzakonskih aktih. Spregovorili bomo, kaj mora računovodja vedeti o novi uredbi o varstvu osebnih podatkov, ki bo stopila v veljavo po maju 2018.

  Naš cilj je, da z enim dogodkom izpolnimo več vaših želja – pregledali in opozorili bomo na tiste novosti, ki so pomembne za računovodsko službo in  pravilno evidentiranje ter izpolnjevanje davčnih obveznosti...  In ker ni vse tako lahko, kot bi bilo lahko, bomo ponudili »prvo pomoč« (oz. zadnjo), pri pripravi davčnega obračuna.

  Srečanje je zastavljeno tako, da bi vam čim bolj pomagali razrešiti dileme, ki se vam ob spremembah porajajo. V redakcijo naše založbe smo že od vsega začetka najave in uvedbe zakonodajnih sprememb dobivali veliko vprašanj iz omenjene tematike, ki jih bodo predavateljice vpletle v predavanja.

  Udeleženci pa boste imeli možnost dobiti na konferenci strokovno mnenje na postavljeno vprašanje ali izpostavljeno dilemo, ki ga lahko posredujete vnaprej na mail: konference@dashofer.si.


  PROGRAM:

  • Potrjena vsebina paketa davčnih sprememb – kaj prinašajo?
  • Kaj mora računovodja vedeti o novi uredbi o varovanju osebnih podatkov (GDPR), ki bo začela veljati maja 2018?

  Pregledali in opozorili bomo na tiste novosti, ki so pomembne za računovodsko službo in  pravilno evidentiranje ter izpolnjevanje davčnih obveznosti.

  • Katere so  spremembe ZDDPO-2 in ZDoh -2, ki bodo vplivale na davčno  optimiranje -  podzakonskim akti in pravilniki
  • Povračila stroškov  prehrane, prevoza , prenočitev   napotenih delavcev  (evidence, ločevanje službene poti  od napotitev)
  • Dohodninska lestvica -  (smo presenečeni- kako ravnati)
  • Kriteriji - vstop in izstop -  ugotavljanja davčne osnove na podlagi dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov  (opozorila na pojasnila FURS )
  • Problematika določb   iz ZDoh-2 in ZDavP-2 glede objave pravilnikov - obvestila  FURS
  • Spremembe in   dopolnitve v  pravilnikov o davčnih obračunih tako DDPO kot DOHDEJ, davčnih odtegljajev (REK  obrazci)  
  • Vpis v register dejanskih lastnikov
  • Računovodski servisi – varovanje osebnih podatkov (smo usposobljeni?)

  Predavateljica: Simona Štravs, Deps Consulting d.o.o., predsednica ZDSS.

  • Prva pomoč pri oddaji (ali zadnja) davčnega obračuna:  

  pri obračunu davka od dohodkov pravnih oseb in davka od dohodkov iz dejavnosti in pa opozorila na kriterije pri doseganju pogojev za ugotavljanje davčne osnove pri normirancih.

  Predavateljica: Ida Kavčič, univ.dipl.ekon., davčna svetovalka z licenco ZDSS, IK Svetovanje d.o.o. 

  Vabimo vas, da to storite že vnaprej in posredujete vprašanje in izpostavite dilemo na mail: konference@dashofer.si .

  KOTIZACIJA za udeležbo znaša 177 EUR + DDV (naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo 15 % popust, za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo dodatni 10 % popust). 

  Ob prijavi DARILO Založbe VD: 3-mesečno naročnino na On-line priročnik: Davki enostavno in jasno

  Konferenca je namenjena

  Vabljeni: računovodje, kadroviki in vsi, ki vas zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji ‒ zaposleni v računovodstvu, zaposleni v financah, kadrovski delavci, podjetniki, odvetniki, pravniki, direktorji malih in srednjih družb, zaposleni v računovodskih servisih in vsi, ki bi bili radi na tekočem z novostmi v novem letu.

  Potek konference

  08.30 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi
  09.00 - 09.10 Pozdrav organizatorja in otvoritev srečanja
  09.10 - 10.30 Predavanje I. del (predavateljica ga. Simona Štravs)
  10.30 - 10.45 Kratek odmor
  10.45 - 12.15 Predavanje in razprava II. del (predavateljica ga. Simona Štravs)
  12.15 - 13.00 Odmor s pogostitvijo
  13.00 - 15.00 Predavanje in razprava III. del (predavateljica ga. Ida Kavčič)

  Simona Štravs

  Simona Štravs

  Simona Štravs, univ. dipl. prav., davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, je direktorica DEPS Consulting, d.o.o. Jesenice, družbe za davčno, ekonomsko in podjetniško svetovanje. Je predsednica Zbornice davčnih svetovalcev in ima dolgoletne izkušnje na področju organizacije podjetništva, kadrovanja in davkov. Tesno je vpeta v problematiko podjetništva. Kot praktik in uveljavljena predavateljica sodeluje na različnih seminarjih, konferencah, davčnih šolah. Je (so)avtorica strokovnih člankov in priročnikov med drugim tudi priročnika "Davki enostavno in jasno", ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer.
  Ida Kavčič

  Ida Kavčič

  Ida Kavčič, univ. dipl. ekon., davčna svetovalka, vodi seminarje in delavnice z davčno in računovodsko tematiko ter kot višješolska predavateljica predava na Gea College v Ljubljani. V letu 2000 je opravila strokovni izpit pri Davčno finančno raziskovalnem institutu v Mariboru in takrat ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva - davčna svetovalka.

  Konferenca bo potekala v hotelu Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana, ki se nahaja na Bratislavski cesti v Ljubljani.  Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana
  Bratislavska cesta 8
  1000 Ljubljana

  Oprostite, tega izdelka ni več mogoče naročiti.

  Imate strokovno vprašanje za predavatelje na konferenci?

  Z veseljem vam pomagamo.

  Input:

  Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih