S počitnic nazaj v davčni direndaj

21.9.2018, Ljubljana

- skupaj s Simono Štravs, predsednico in davčno svetovalko ZDSS, in mag. Dejanom Petkovičem, davčnim svetovalcem ZDSS, mag. Aleksandro Heinzer in Ido Kavčič

"Davčna optimizacija in vpliv na davčno osnovo" in vse o aktualnih davčnih "orehih" in še trših, ki nas čakajo. .

Želite biti med prvimi seznanjeni,katere novosti na prinaša jesen? Kaj lahko storimo že danes, da bo lahko dobra podlaga za nadaljnje odločitve ob koncu leta.

Vabljeni na prvo jesensko srečanje. Izkoristite ugodnosti za zgodnje prijave.

Program konference

Davčna optimizacija in vpliv na davčno osnovo

… in vse oaktualnih davčnih "orehih"in še trših, ki nas čakajo.

Vabljeni: računovodje, kadroviki in vsi, ki jih zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji ‒ zaposleni v računovodstvu, zaposleni v financah, odvetniki, pravniki, direktorji malih in srednjih družb, zaposleni v računovodskih servisih.

Rezervirajte si 21. september za Vaš dan in se čim prej prijavite. Pričakujemo vas v prijetnem ambientu hotela Blu Radisson Plaza, z odličnimi predavatelji.

Vabljeni na letošnje prvo jesensko srečanje.

PROGRAM:

 1. Napovedane spremembe pri DDV (mag. Aleksandra Heinzer)
  • Obravnava kuponov po novem.
  • Spremembe na področju opravljanja TOE storitev.
  • Odprava izjave po 45. členu ZDDV-1 in ostale predlagane spremembe

 1. Različne vrste plačil družbenikom, pazimo na razlike v vsebini in obdavčitvi!
  (mag. Dejan Petkovič)

Računovodja se velikokrat sooči z zahtevo/željo družbenikov po različnih izplačilih. Zato je zelo koristno vedenje o vseh pravnih in davčnih značilnostih tovrstnih izplačil. Prav tako je potrebno poznati vse pasti, ki smo jim lahko priča,

  • Zmanjšanje osnovnega kapitala
  • Prodaja deleža družbi
  • Izplačilo dividend

 1. Spremembe SRS (Ida Kavčič)
  • Spremembe SRS 15.
  • Ostale predvidene spremembe.

 1. Katere spremembe lahko pričakujemo na davčnem področju? (Simona Štravs)
  Koalicijska pogodba je podpisana, vsebina je dvignila veliko prahu. Pa vendar, vse spremembe nisoodvisne od podpisane pogodbe. Na kratko jih bomo predstavili.

  Opozorili pa vas bomo na aktualne novosti v praksi, med drugim

  • Pomen določbe o povezanih osebah v preprečevanju zlorab na področju. normiranosti.
  • Davčne kontrole in pravilno ravnanje v postopku (129.člen ZDavP-2).
  • REK obrazci in poročanje o povračilu stroškov v zvezi z delom.

  Napovedane spremembe:

  • spremembe in dopolnitve ZDDPO-2 ( že v teku)
  • katere izzive določa koalicijska pogodba na davčnem področju , prispevkov in trga dela

Vabimo vas, da nam nanaš e-mail naslovposredujetevprašanja iz obravnavanih tematik, na katera bi želeli, da vam odgovorijo predavatelji.

Kotizacija(kotizacija vključuje tudi kosilo v hotelski restavraciji in tople napitke)
188 EUR+DDV (naročniki portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer imajo 15% popust - 159,80EUR+DDV)
V primeru DVEH ali več prijav:115 EUR + DDV za osebo(popusti se ne seštevajo)

Za konferenco

Ne spreglejte– ob prijavi na konferenco se lahko odločite za dodatni PAKET SREČANJA s strokovnjakom!

Strokovni klepet s SIMONO ŠTRAVS

Spremembe in novosti na davčnem področju
Hotel Radisson Blu Plaza, 21. 9. 2018, med 15.00 in 17.00
Vsi, ki želite o predavani temi iz konference poglobljeno spregovoriti, vas vabimo, da se nam pridružite v manjši skupini (do 10 oseb). Srečanje bo v prijetnem ambientu hotela Radisson Blu Plaza.
Kotizacija (dodatni paket): 99 EUR + DDV (v kotizacijo je vračunana tudi manjša pogostitev in topli napitki).
Število prijav je omejeno. Pravočasno si rezervirajte mesto, zadnje prijave so možne do 17.9.2018.

Za strokovni klepet

Konferenca je namenjena

Vabljeni: računovodje, kadroviki in vsi, ki jih zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji ‒ zaposleni v računovodstvu, zaposleni v financah, odvetniki, pravniki, direktorji malih in srednjih družb, zaposleni v računovodskih servisih.

Potek konference

08.30 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi
09.00 - 09.10 Pozdrav organizatorja in otvoritev srečanja
09.10 - 10.00 Napovedane spremembe pri DDV (mag. Aleksandra Heinzer)
10.00 - 11.00 Različne vrste plačil družbenikom, pazimo na razlike v vsebini in obdavčitvi! (mag. Dejan Petkovič)
11.00 - 11.15 Kratek odmor
11.15 - 12.15 Spremembe SRS (Ida Kavčič)
12.15 - 13.00 Odmor s pogostitvijo
13.00 - 14.30 Katere spremembe lahko pričakujemo na davčnem področju? (Simona Štravs)

Simona Štravs

Simona Štravs

je univerzitetna diplomirana pravnica in davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev (ZDS). Je direktorica podjetja DEPS consulting d. o. ol ter tudi predsednica Zbornice davčnih svetovalcev. Kot praktik in uveljavljena predavateljica sodeluje na različnih seminarjih, konferencah, davčnih šolah. Je (so)avtorica strokovnih člankov in priročnikov med drugim tudi priročnika "Davki enostavno in jasno", ki ga izdaja založbe Verlag Dashöfer.
mag. Aleksandra Heinzer

mag. Aleksandra Heinzer

se je v tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Poleg tega, da svojim strankam pomaga reševati DDV probleme, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev, njena predstavnica v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji.
Ida Kavčič

Ida Kavčič

spec. posl. ekon., univ. dipl. ekon., je direktorica družbe IK SVETOVANJE, družbe za davčno, poslovno in računovodsko svetovanje, d.o.o. in davčna svetovalka z licenco ZDSS.  V letu 2000 je opravila strokovni izpit pri Davčno finančno raziskovalnem institutu v Mariboru in takrat ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčna svetovalka. Od leta 1996 opravlja delo davčne svetovalke, od leta 2002 dalje v okviru svojega podjetja, in se torej dnevno srečuje s problemi na računovodskem in davčnem področju v podjetjih in pri drugih pravnih osebah. Zaključila je podiplomski specialistični študij javnih financ in davčnega svetovanja na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru. Kot predavateljica izvaja predavanja z davčno in računovodsko tematiko na raznih seminarjih, konferencah, kongresih in v okviru lastnih strokovnih delavnic, kot višja predavateljica pa predava tudi na  Gea College v Ljubljani.

Mag. Dejan Petkovič

Mag. Dejan Petkovič

samostojni davčni in podjetniški svetovalec, član Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in direktor Inštituta za poslovodno računovodstvo. Ima več kot 15 let delovnih izkušenj s področja davčnega svetovanja, vodenja računovodstva in financ. Je višji predavatelj Visoke šole za računovodstvo (obdavčitev podjetij in upravljalno računovodstvo). Izvaja zastopanje strank v davčnih postopkih, zastopanje v primeru ocene davčne osnove, davčno in poslovno svetovanje pri statusnih preoblikovanjih, izdelava davčnih mnenj, skrbni davčni pregledi, poslovno svetovanje pri finančnem prestrukturiranju (ZFPPIPP) in predava na davčnih seminarjih. Redno objavlja svoje prispevke v domači strokovni literaturi in je samostojni avtor dveh knjig (Obdavčitev podjetij in Upravljalno računovodstvo). Redno objavlja avtorske članke in strokovne prispevke na temo davčne problematike ter predava na različnih kongresih,konferencah, posvetih na temo davkov in računovodstva.

Konferenca bo potekala v hotelu Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana, ki se nahaja na Bratislavski cesti v Ljubljani.Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana
Bratislavska cesta 8
1000 Ljubljana

Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije
Jana naravna mineralna voda
golte
Radisson Blue Plaza Hotel LJ

Oprostite, tega izdelka ni več mogoče naročiti.

Imate strokovno vprašanje za predavatelje na konferenci?

Z veseljem vam pomagamo.

Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih