"ZDRAVO, DELAM VARNO?" - 3. konferenca o varnosti in zdravju na delovnem mestu

13.9.2017, Ljubljana

Z veseljem sporočamo, da pripravljamo konferenco o varstvu pri delu, kjer bomo spregovorili o vseh pravnih okvirih in spremembah, ki so pomembne za vsakega delodajalca. Naši strokovnjaki, ki pozorno spremljajo razvoj dogodkov na področju varnosti in zdravja pri delu, bodo pojasnjevali  dileme in podali koristne informacije in seveda nasvete, da bo vaše poslovanje še lažje.

Program je potrdilo pristojno ministrstvo in udeleženci prejmejo 8 kreditnih točk.

Vabljeni višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.

Kraj dogajanja
Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana****, dvorana Lencia I
Bratislavska cesta 8
1000 Ljubljana

Termin konference
13. 9. 2017

Kraj konference
Ljubljana

Kotizacija
170 EUR + DDV (za LAST MINUTE prijave do 8.9., samo 130,05 EUR + DDV, 10% dodatni popust za drugo osebo iz organizacije, za tretjo 50% popust)

Kotizacija vključuje
 • strokovno gradivo v obliki PP prosojnic
 • pogostitev in drobna presenečenja organizatorja in sponzorjev
 • možnost dobiti strokovno mnenje na postavljeno vprašanje ali izpostavljeno dilemo tako pred in med konferenco
 • druženje s stanovskimi kolegi

 • Zadnja prosta mesta
  10

  Program konference

  08:30 - 09:00
  Registracija udeležencev

  09:00 - 10:10 
  Pomen zdravega in varnega dela za uspešno delo v starosti  - postajamo dolgoživa družba, delati bo treba do pozne starosti
  (Nataša Trček, glavna inšpektorica za delo)

  Hkrati izkoriščamo delavce na načine, zaradi katerih ne bodo sposobni uspešno delati v starosti zaradi prevelikih fizičnih in psihičnih obremenitev. Kršitve, ki jih ugotavlja IRSD, ta dejstva potrjujejo.

  • Pravice, dolžnosti in odgovornosti delodajalcev 
   • pravice in obveznosti delodajalca v skladu z določbami o varnosti in zdravju pri delu.
  • Vprašanje odgovornosti skozi zagotavljanje pogojev za varno delo in varno delovno okolje, je osrednje vprašanje za delodajalca.
  • Inšpekcijski nadzor s poudarkom na ukrepih, ki se nanašajo na neskladnost z določbami. o izvajanju varnosti in zdravja v skladu s predpisi.
  • Vloga medicine za varovanje zdravja zaposlenih
  • Vprašanja in odgovori

  Projekta »Odpravimo konflikte na delovnem mestu« – Ozaveščanje o možnosti posredovanja v sporu med delavcem in delodajalcem ter svetovanje delodajalcem.
  10:10 - 10:20  Kratek odmor

  10:20 - 11:05 
  Starejši in delazmožnost
   (prof. dr. Metoda Dodič Fikfak, dr. med., spec. MDPŠ, je predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana)
  Pri odločanju o delazmožnosti starejših delavcev prevladujejo stereotipi. Ali je prav, da se verjame, da so starejši delavci pogosto bolni, da so manj ustvarjalni, da niso dovolj tehnično usposobljeni, da se težko privajajo na nova delovna mesta in nove zahteve tržišča?

  • Vloga medicine za varovanje zdravja zaposlenih
  • Delavci v najstarejši skupini, so manjkrat odsotni z dela, kar kaže na učinek zdravega delavca, ki bi ga bilo potrebno upoštevati pri ohranjanju starejših delavcev, ki so potrebni organizaciji tudi še po izpolnjeni upokojitveni dobi.
  • Vprašanja in odgovori.

  11:05 – 12:00
  Zmanjšanje absentizma skozi obvladovanje stresa na delovnem mestu
  (dr. Franc Gider)
  Raziskave kažejo, da je velika večina bolezni posledica stresnega načina življenja. Stroški, ki jih delodajalci po svetu vsako leto utrpijo zaradi abesentizma povezanega s stresom na delovnem mestu, se merijo v milijardah evrov. Zato je skrb za zmanjšanje stresa na delovnem mestu eden od najpomembnejših dejavnikov promocije zdravja.

  • kako stres vpliva na zaposlene
  • kako ga lahko obvladujemo stres -  dve praktični vaji za vsakodnevno obvladovanje stresa

  12:00 –   12.30 Odmor s pogostitvijo
  12:30 – 12:45 – Program bo potekal v INTERAKTVINIH KOTIČKIH

  12:45 –13:00   
  Da s križem ne bo križ (Blanka Koščak Tivadar, Mediko d.o.o.)

  • Kako preprečiti poškodbe in preventiva – hrbtenica vam bo hvaležna

  13:00 –14:00   
  Delodajalci množično dobivajo regresne zahtevke s strani ZZZS, ker domnevno niso naredili vse kar bi morali za varnost zaposlenih
  (Vanja  Šisernik, odvetnica)

  V zadnjem času delodajalci s strani ZZZS množično dobivajo regresne zahtevke za povrnitev škode iz naslova nezgod pri delu. Podlaga za takšen zahtevek je ugotovitev, da je do delovne nezgode prišlo zato, ker delodajalec ni izvedel vseh ukrepov za varno in zdravo delo.

  • Kakšni so ukrepi varnosti in zdravja pri delu in kako se delodajalci lahko zaščitijo pred zahtevki s strani ZZZS?

  Kako naj ravnajo v primeru prejema zahtevka s strani ZZZS?

  14:00 – 14:15   
  Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti! - Smernice SZPV 206: Površine za gasilce ob stavbah
  (Andrej Ambrožič, Gasilska zveza Slovenije)

  14:15 – 14:30   
  Vnašanje narave v pisarno je en od najboljših načinov, da zmanjšamo stres, izboljšamo razpoloženje in delovno storilnost ter dvignemo raven energije ter odpornost na bolezni
  (Matjaž Mastnak, Artboretum)
  Vabimo vas, da nam na naš e-mail naslov posredujete vprašanja iz obravnavanih tematik, na katera bi želeli, da vam odgovorijo predavatelji.

   Kotizacija: 170,00 EUR + DDV

  - 15% naročniški popust za aktivne naročnike portalov založbe VD (144,50 EUR + DDV)

  Ne zamudite  ugodnosti za POLETNE PRIJAVE: 130,05 EUR +DDV (za  prijave do 31.8.2017)

  - 85 EUR + DDV (50% popust) za dodatno osebo iz organizacije

  Konferenca je namenjena

  Program konference smo zasnovali tako, da ni namenjen samo strokovnjakom, ki pokrivajo to področje v podjetjih, ampak nudi praktične rešitve in napotke tudi tistim podjetjem, ki nimajo zaposlenega specialista za to področje in si te naloge razdelijo znotraj kolektiva.

  Program je potrdilo pristojno ministrstvo in udeleženci prejmejo 8 kreditnih točk.

  Srečanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate z vodenjem zaposlenih, s kadrovskim in pravnim področjem ter področjema varnosti v organizacijah ter zdravja in varnosti pri delu, prav tako pa tudi tistim, ki jih ta problematika še posebej zanima.

  Višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.

  Potek konference

  Nataša Trček

  Nataša Trček

  Nataša Trček vodi Inšpektorat Republike Slovenije za delo od junija 2013. Pred tem ga je vodila že od novembra 2011 do aprila 2012, vmes pa je bila zaposlena pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, in sicer v direktoratu za socialne zadeve. Je univerzitetna diplomirana pravnica, ki je svojo poklicno pot začela pri centru za socialno delo Maribor, od leta 1994 do 2011 pa je bila  zaposlena pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V tem obdobju je bila šest let vodja sektorja za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, v letih 2009 in 2010 je vodila tudi pripravo novega Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2) in je tako ena ključnih avtoric pokojninske reforme.

  Miha Šercer

  Miha Šercer

  Miha Šercer je odvetnik s predhodno bogato prakso z različnih strokovnih in vodstvenih funkcij v gospodarstvu. Je avtor številnih člankov in priročnikov, redno pa tudi predava vsebine s področja delovnega in gospodarskega prava.

  dr. Franc Gider

  dr. Franc Gider

  Dr. Franc Gider je po izobrazbi doktor biomedicinske tehnike, po poklicu pa osebni in poslovni svetovalec. Svetovalne in menedžerske izkušnje si je pridobival kot raziskovalec na raziskovalenm inštitutu, vodja svetovalnih projektov v mednarodni svetovalni korporaciji, direktor javne agencije in direktor lastnega svetovalnega podjetja. V svoji skoraj dvajsetletni svetovalni karieri je sodeloval z več kot sto organizacijami v Sloveniji in tujini. Pri svojem svetovalnem delu poleg veščin organizacije in voditeljstva uporablja tudi energijske tehnike.   
  Blanka Koščak Tivadar

  Blanka Koščak Tivadar

  Blanka Koščak Tivadar je diplomirana fizioterapevtka z bogatimi kliničnimi izkušnjami in aktivna predavateljica na domačih in tujih strokovnih srečanjih. Poučuje anatomijo bodoče maserje, izvaja promocijo zdravja po podjetjih in je članica NPK komisije. Je vneta zagovornica gibanja, zdravega življenja in poudarja pomen opolnomočenja posameznika. Po zaključenem magistrskem študiju, nadaljuje izobraževanje kot doktorska študentka Kineziologije na Fakulteti za šport, kjer preučuje vpliv telesne dejavnosti na kognitivne sposobnosti starostnikov.
  Matjaž Mastnak

  Matjaž Mastnak

  Matjaž Mastnak je strokovnjak arborist in publicist za hortikulturno področje iz Arboretuma Volčji potok. Predava na Šoli za horitkulturo in vizualne umetnosti v Celju in na Biotehniškem centru v Naklu. Je tudi pisec člankov in avtor več knjig.
  Vanja Šisernik

  Vanja Šisernik

  Vanja Šisernik 

  Odvetnica Vanja Šisernik je svojo odvetniško poklicno pot začrtala v letu 2003, ko je po opravljeni diplomi na Pravni fakulteti v Ljubljani delovne izkušnje in znanja pričela pridobivati z delom v notariatu in odvetniški pisarni. V okviru lastne odvetniške pisarne se tudi ob sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki v pretežnem delu posveča reševanju kompleksnih pravnih problemov s področja delovnega in gospodarskega prava.

  Konferenca bo potekala v hotelu Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana, ki se nahaja na Bratislavski cesti v Ljubljani.  Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana
  Bratislavska cesta 8
  1000 Ljubljana

  Oprostite, tega izdelka ni več mogoče naročiti.

  Imate strokovno vprašanje za predavatelje na konferenci?

  Z veseljem vam pomagamo.

  Input:

  Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih