"ZDRAVO, DELAM VARNO?" - 4. konferenca o varnosti in zdravju na delovnem mestu

15.6.2018, Ljubljana

Z veseljem sporočamo, da pripravljamo konferenco o varstvu pri delu, kjer bomo spregovorili o vseh pravnih okvirih in spremembah, ki so pomembne za vsakega delodajalca. Naši strokovnjaki, ki pozorno spremljajo razvoj dogodkov na področju varnosti in zdravja pri delu, bodo pojasnjevali  dileme in podali koristne informacije in seveda nasvete, da bo vaše poslovanje še lažje. Program je potrdilo pristojno ministrstvo in udeleženci prejmejo 8 kreditnih točk.

Vabljeni višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.

Kraj dogajanja
Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana****, dvorana Lencia I
Bratislavska cesta 8
1000 Ljubljana

Termin konference
15. 6. 2018

Kraj konference
Ljubljana

Kotizacija
180 EUR + DDV; DODATNO- možnost prijave za strokovni klepet s strokovnjakom (doplačilo 79 EUR+DDV)

Kotizacija vključuje
 • strokovno gradivo v obliki PP prosojnic
 • pogostitev in drobna presenečenja organizatorja in sponzorjev
 • možnost dobiti strokovno mnenje na postavljeno vprašanje ali izpostavljeno dilemo tako pred in med konferenco
 • druženje s stanovskimi kolegi

 • Zadnja prosta mesta
  10

  Program konference

  V skladu s pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (U.L. RS 109/11), bodo strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu prejeli 8 KREDITNIH TOČK.

  08:30 - 09:00 
  Registracija udeležencev

  09:00 - 9:40  
  Varnejše in bolj zdravo delo za vse

  • Nova Resolucija o Nacionalnem programu varnosti in zdravja pri delu 2018 – 2027

  (Peter Pogačar, državni sekretar, Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti)

  9:40 - 10:15  
  Ali smo naredili vse, da bi preprečili poškodbe na delovnem mestu?

  Nezgode pri delu - zakaj tvegamo?

  • Vloga in priporočila inšpektorata RS za delo pri preprečevanju  poškodb pri delu
  • Prijava poškodb pri delu na Inšpektorat Republike Slovenije za del

  (mag. Mladen Markota, Inšpektoratu RS za delo)

  10:15 - 10:30  Kratek odmor

  10:30 - 11:00 
  Ergonomija na delovnem mestu - delo z računalniškim zaslonom

  • Nadzor nad izvajanjem zakonov in predpisov s področja varstva in zdravja na delovnem mestu
  • Varovanje vida pri delu (Kaj lahko naredimo sami za dobro počutje oči; poskrbimo za ustrezno osvetlitev na delovnem mestu, postavitev računalniškega zaslona pri pisarniškem delu,  prehrana
  • Vrste razsvetljav in priporočila ter kriteriji ugodnega počutja glede na Pravilnik o zahtevah za zagotavljanje varnosti in zdravja delavcev na delovnih mestih
  • Sindrom računalniškega vida in delovna produktivnost (koliko si lahko pomagamo z računalniški očali? Raziskave nakazujejo, da imajo lahko programi, ki so namenjeni izboljšanju vida zaposlenih, ekonomske koristi za podjetja, ki imajo veliko število zaposlenih, ki uporabljajo računalnike.
  • Varovanje vida v proizvodnji, na deloviščih …
  • Primeri dobrih praks

  (mag. Mladen Markota, Inšpektoratu RS za delo)

  11:00 – 11:45 

  Ko se nezgoda zgodi - kakšne obveznosti ima delodajalec? 

  (Ljuba Zupančič Čokert, odvetnica)

   

  11:45 –   12.30 Odmor s pogostitvijo 

  • Program na INFO TOČKI

  12:30 –13:15  
  Pomen pravilnega dihanja in izgorelost?

  • Vzemite si čas za dihalne vaje…

  (Dr. Milan Hosta)

  13:15 –14:00    
  Kako se zaščititi pred povračilnimi ukrepi in mobingom v primerih prijav neetičnih ravnanj ali korupcije?

  (Mag. Simona Habič)

   

  14:00 –14:45    
  Pomen upravljanja s čustvi za boljše počutje v kolektivu

  »Vse več je bolezni, ki jim zdravniki ne najdejo jasnega vzroka. Zato kot vzrok navedejo stres, preobremenjenost, izgorelost ... vzroke, ki izhajajo iz našega psihičnega in čustvenega sveta. Telo nam z občutki sporoča o svojih potrebah: fizičnih, organskih, psihičnih in čustvenih. Občutki, povezani s čustvi, nam kažejo na naše potrebe v odnosih. Naše (dobro) počutje in zdravje je odvisno od kvalitete zadovoljevanja svojih potreb. Na predavanju boste izvedeli, kakšno vlogo imajo pri tem čustva in kako se naučiti upravljati z njimi.«

  • Zakaj je za zdravje pomembno, da se zaposleni naučijo boljšega upravljanja čustev?

  (Izidor Gašperlin)  Vabimo vas, da nam na naš e-mail naslov konference@dashofer.si posredujete vprašanja iz obravnavanih tematik, na katera bi želeli, da vam odgovorijo predavatelji.

   Kotizacija: 180,00 EUR + DDV

  Za naročnike produktov VD UGODNOST 153 EUR +DDV (15% popust)

  - 90 EUR + DDV (50% popust) za dodatno osebo iz organizacije

  Za konferenco


  Ne spreglejte – ob prijavi na konferenco se lahko odločite za dodatni PAKET SREČANJA s strokovnjakom!

  Strokovni klepet z mag. SIMONO HABIČ

  Kako se zaščititi pred povračilnimi ukrepi in mobingom v primerih prijav neetičnih ravnanj ali korupcije?
  Hotel Radisson Blu Plaza, 15.6.2018, med 15.00 in 17.00
  Vsi, ki želite o predavani temi iz konference poglobljeno spregovoriti, vas vabimo, da se nam pridružite v manjši skupini (do 7 oseb).  Srečanje bo v prijetnem ambientu hotela Radisson Blu Plaza.
  Kotizacija (dodatni paket): 79 EUR + DDV (v kotizacijo je vračunana tudi manjša pogostitev in topli napitki).
  Število prijav je omejeno. Pravočasno si  rezervirajte mesto, zadnje prijave so možne do 13.6.2018.

   

   

  Za strokovni klepet

  Konferenca je namenjena

  Program konference smo zasnovali tako, da ni namenjen samo strokovnjakom, ki pokrivajo to področje v podjetjih, ampak nudi praktične rešitve in napotke tudi tistim podjetjem, ki nimajo zaposlenega specialista za to področje in si te naloge razdelijo znotraj kolektiva.

  Srečanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate z vodenjem zaposlenih, s kadrovskim in pravnim področjem ter področjema varnosti v organizacijah ter zdravja in varnosti pri delu, prav tako pa tudi tistim, ki jih ta problematika še posebej zanima.

  Višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu. Program je potrdilo pristojno ministrstvo in udeleženci prejmejo 8 kreditnih točk. Vljudno vabljeni.

  Potek konference

  Peter Pogačar

  Peter Pogačar

  je po izobrazbi je univerzitetni diplomirani pravnik s pravniškim državnim izpitom. Svojo poklicno pot je začel na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ), zatem pa je delo nadaljeval na Višjem sodišču v Ljubljani. Od 2001 do 2004 je bil zaposlen kot svetovalec Vlade RS (podsekretar) na MDDSZ, kjer je bil med drugim odgovoren za razvoj dodatnega pokojninskega zavarovanja. Peter Pogačar je državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti..
  Ljuba Zupančič Čokert

  Ljuba Zupančič Čokert

  je odvetnica in vodja oddelka za delovno in upravno pravo v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki v Ljubljani.
  mag. Mladen Markota

  mag. Mladen Markota

  je zaključil specializacijo iz javnega zdravja. Marca 2003 je postal državni podsektetar na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve v njegovem organu v sestavi – inšpektoratu RS za delo. Do leta 2003 je opravljal dolžnost inšpektorja kot višji svetnik na Inšpektoratu RS za delo, sedaj pa zaposlen na inšpektoratu na projektni enoti. Do danes ima objavljenih več kot 100 preglednih, strokovnih in znanstvenih člankov, med katerimi jih je pet indeksiranih v Science Citation Index-u.
  mag. Simona Habič

  mag. Simona Habič

  je certificirana strokovnjakinja in pooblaščenka za varstvo osebnih podatkov in svetovalka na področju integritete in protikorupcijskih mehanizmov na RTV Slovenija.Kot strokovnjakinja na področju boja zoper korupcijo, integritete in transparentnosti je od 2012 stalna poročevalka za Evropsko komisijo in članica mednarodne mreže strokovnjakov. Je avtorica in so-avtorica številnih raziskav in analiz o skladnosti poslovanja, celovitosti, preglednosti, integriteti in proti-korupcijskih mehanizmih v javnem in zasebnem sektorju. Redno izvaja usposabljanja in programe v javnih institucijah, v zasebnem in nevladnem sektorju (Svet Evrope, Evropska komisija, EIPA LUX, IACC, članice EU, Upravna Akademija Ministrstva za javno upravo ipd). Je predsednica mednarodne organizacije Transparency International Slovenia.
  Izidor Gašperlin

  Izidor Gašperlin

  je partnerski in družinski terapevt z bogatimi izkušnjami z mnogih področij. Med drugim je bil učitelj, inovator, dolga leta direktor in uspešen fotograf. Več let je svetoval v Partnerski in družinski posvetovalnici na portalu Med.Over.Net, zadnja leta pa v časopisu Nedelo. Ob dolgoletnem terapevtskem delu se vedno bolj posveča tudi delavnicam in predavanjem za splošno javnost, šole in podjetja. Osrednja tema njegovih predavanj je ozaveščanje o izjemnem pomenu čustev za odnose. Predlani je izdal uspešnico “Čutim, torej sem!”, v kateri na izviren in iskriv način preko čustev povezuje osebno rast, duhovnost in psihologijo.
  dr. Milan Hosta

  dr. Milan Hosta

  ki se že več kot 15 let izjemno uspešno ukvarja s terapevtskim dihanjem, je na podlagi butejkove metode zdravilnega dihanja, razvil celostno metodo soočanja s stresom, čustvovanjem in nekaterimi kroničnimi simptomi šibkega zdravja (kronična utrujenost, glavoboli, nespečnost, astma, alergije, visok krvni tlak, diabetes, itd.) imenovano Dihalnica, v okviru katere izvaja individualne terapije in skupinske delavnice za podjetja. Kot doktor filozofije in diplomirani profesor športne vzgoje s certifikatom za izvajanje Butejkove (ruski zdravnik) metode dihanja in opravljenim tečajem za voditelja Astma šole pri bolnišnici Golnik ter usposabljanjem pod vodstvom znanega dihalnega terapevta Dan-a Brule-ja, poznavanjem Wim Hof metode in nekaterih tehnik pranayame, dr. Hosta pokaže metode in načine, ki jih lahko vsakdo razvije v pravo senzibilnost pri soočanju s stresom.

  Konferenca bo potekala v hotelu Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana, ki se nahaja na Bratislavski cesti v Ljubljani.  Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana
  Bratislavska cesta 8
  1000 Ljubljana

  Oprostite, tega izdelka ni več mogoče naročiti.

  Imate strokovno vprašanje za predavatelje na konferenci?

  Z veseljem vam pomagamo.

  Input:

  Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih