Konferenca:
On-line konferenca: Delovna razmerja v teoriji in praksi

Trajanje konference: -dnevna konferenca

Info

Trenutno ni razpisane izvedbe seminarja. Če vas zanima izobraževanje na to temo, nam prosim pišite s pomočjo kontaktnega obrazca.0

Najbližji termin:

Kraj:

Kotizacija: brez DDV

Čas trajanja:

Tema

Vabljeni na ONLINE strokovni posvet, katerega cilj je, da z enim dogodkom izpolnimo več vaših želja – z uglednimi strokovnjaki bomo pregledali in opozorili na tiste novosti, ki so pomembne pri poslovanju v kadrovski službi in spregovorili o izzivih na trgu delovne sile.

Ne bo vam treba zapuščati delovnega mesta. Posvet boste spremljali preko svojega računalnika na vašem delovnem mestu ali doma. in imeli boste tudi možnost postaviti vaša vprašanja in v kolikor jih boste posredovali vnaprej. Predavatelji bodo nanje odgovorili na koncu svojega predavanja.

Na srečanju bomo izpostavili problematiko fleksibilnih oblik zaposlitve, prenehanja delovnega razmerja ter opozorili na davčni vidik bonitet kot spodbud za pridobivanje in ohranitev zaposlenih. Izpostavili bomo vlogo voditeljstva in vedno večji pomen te vloge za zviševanje produktivnosti in timskega duha.

Srečanje je namenjeno kadrovskim delavcem, pravnikom, vodjem splošnih služb, strokovnim sodelavcem, odgovornim za kadrovsko področje, računovodjem in vodstvenim delavcem, ki jih področje delovnih razmerij zanima oziroma se pri svojem delu srečujejo s predavano tematiko.

Udeleženci pa boste imeli tudi možnost postaviti vaša vprašanja, v kolikor jih ne boste posredovali že vnaprej. Predavatelji bodo nanje odgovorili na koncu svojega predavanja.

  Termini in prijava

Kraj
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se

Še vedno so na voljo prosta mesta.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Program

9:00 - 9:40

Nepravilnosti in kršitve pri delovnih razmerjih, ki jih opaža Inšpektorat za delo
Inšpektorat RS za delo

 

9:40 - 10:45

Fleksibilne oblike zaposlitve in druge oblike opravljanja dela — delovnopravni in stroškovni vidik


Predavateljica:
mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja službe za pravne, kadrovske in splošne pri OZS

Delo se s časom in napredkom tehnologije spreminja. Niso več v ospredju le pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas. Vedno več je delavcev, ki imajo več delodajalcev ali delajo od doma.

Poleg rednih zaposlitev so v porastu tudi številne druge oblike opravljanja dela, kot so kratkotrajno delo, delo upokojencev, podjemne in avtorske pogodbe ... Razmejitev med tem, kdaj bi moral biti nekdo redno zaposlen in kdaj lahko dela na drugih pravnih podlagah, je včasih zelo težka, vendar nujna, zaradi morebitnih inšpekcijskih nadzorov in sporov na sodiščih. Pogledali si bomo različne možne oblike zaposlitve (krajši delovni čas, dopolnilno delo...) in druge oblike dela (upokojensko delo, kratkotrajno delo, avtorska in podjemna pogodba...). Primerjali bomo delovnopravni in stroškovni vidik. Ne bomo obdelovali osnov, ampak bo poudarek na praktičnih težavah in najpogostejših vprašanjih.

 • Kako je mogoče zaposliti delavca (krajši DČ, dopolnilno delo, delo od doma...),
 • druge oblike dela, ki niso redna zaposlitev (upokojensko delo, kratkotrajno delo, avtorska in podjemna pogodba...).

10:45 - 11:00

Kratek odmor

11:00 - 11:45

Učinkovito reševanje sporov in najnovejša sodna praksa na področju prenehanja delovnega razmerja


Predavateljica:
mag. Klavdija Erjavec,
A & Z Odvetniki
 • Mirno reševanje sporov pri delodajalcu in pred sodiščem,
 • možnost mediacijskega postopka,
 • posamezne vrste odpovedi pogodbe o zaposlitvi s poudarkom na težavah, ki se pojavljajo v praksi,
 • sodna praksa na področju prenehanja delovnega razmerja.

11:45 - 12:15

Jezikovno izobraževanje zaposlenih – luksuz ali nujnost?


Predavateljica:
Ana Rotovnik,
Leemeta, d.o.o.

Določbe Zakona o delovnih razmerjih se glede letnega dopusta niso spremenile že vse od njegove uveljavitve leta 2013. Slovenski zakonodaji pa kroji usodo tudi več novejših sodb Sodišča EU, ki na področju izrabe in izplačila neizrabljenega letnega dopusta prinašajo za prakso pomembne novosti, s katerimi mora biti seznanjena vsaka pravna in kadrovska služba, sicer ji lahko grozijo denarni zahtevki delavcev.

 • Problematika izrabe delovnega časa v praksi in najpogostejše težave.
 • Na praktičnih primerih si bomo pogledali možne načine določanja delovnega časa varovanim kategorijam delavcev (invalidi, starejši, starši).
 • Kateri delavci absolutno ne smejo opravljati nadurnega dela, kateri pa ob določenih pogojih?
 • S katerimi težavami se srečujejo delodajalci pri neenakomernem razporejanju delovnega časa delavcem?
 • Katere ure pomenijo nadure in katere višek ur ter kako je z beleženjem odsotnosti delavcev?

12:15 - 13:00

Odmor

13:00 - 14:00

Davčni vidik bonitet kot spodbud za pridobivanje in ohranitev zaposlenih


Predavatelj:
mag. Ivan Kranjec,
CMS Reich-Rohrwig Hainz

Podjetja pri pridobivanju novega kadra in pri nagrajevanju ter ob zagotavljanju boljšega delovnega okolja že zaposlenim delavcev namenijo marsikatero ugodnost, ki pa ima lahko tudi davčne posledice.
Na razumljiv način in s praktičnimi primeri bo predstavljeno, kakšne so davčne posledice zagotavljanja bonitet za zaposlene in kakšna je davčna obravnava stroškov bonitet pri delodajalcu.

 • Bonitete kot orodje delodajalca za pridobitev kadra,
 • uporaba bonitet za nagrajevanje obstoječih zaposlenih,
 • davčni učinki bonitet za zaposlenega,
 • davčni učinki bonitete za delodajalca,
 • primeri iz prakse.

 

Vsi udeleženci prejmete še:

 

Srce ni več center našega organizma, ampak je to imunski sistem.


Predavatelj:
Prof. Dr. Borut Štrukelj,
Fakulteta za farmacijo v Ljubljani

Kaj lahko še naredimo, da ohranjamo zdravje in smo posledično manj odsotni z delovnega mesta?
Imunski sistemu je en od najpomembnejših sistemov v našem organizmu. Poleg aktivne imunizacije (cepljenja), lahko imunski sistem krepimo in se varujemo dejavnikov, ki zmanjšujejo delovanje imunskega sistema.

BONUS, ki ga prejmejo brezplačno vsi udeleženci konference:
»DVOJČEK VIDEOSEMINARJEV«, s priloženim gradivom v vrednosti 98 EUR:

 

Kotizacija: 199 EUR + DDV

Ne zamudite UGODNOSTI za prijavo!

 • za prijave do 18. 5.: kotizacija 127 EUR + DDV (prva oseba), 127 EUR + DDV (druga oseba), tretja oseba GRATIS (iz iste organizacije)

Kraj konference

Konferenca bo potekala v hotelu Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana, ki se nahaja na Bratislavski cesti v Ljubljani.Radisson Blu Plaza hotel Ljubljana
Bratislavska cesta 8
1000 Ljubljana

Namen

Cilj konference je, da z enim dogodkom izpolnimo več vaših želja – z uglednimi strokovnjaki bomo pregledali in opozorili na pomembno pri poslovanju v kadrovski službi in spregovorili o izzivih na trgu delovne sile.

Udeleženci pa boste imeli možnost dobiti na konferenci strokovno mnenje na postavljeno vprašanje ali izpostavljeno dilemo, ki ga lahko posredujete vnaprej na mail:konference@dashofer.si.

Kontaktna oseba

Tatjana Kert
tatjana.kert@dashofer.si
01 434 55 29
040 895 501

Ciljna skupina

Konferenca je namenjena kadrovskim delavcem, pravnikom, vodjem splošnih služb, strokovnim sodelavcem, odgovornim za kadrovsko področje, računovodjem in vodstvenim delavcem, ki jih področje delovnih razmerij zanima oziroma se pri svojem delu srečujejo s predavano tematiko.

Predavatelji