Konferenca:
Davčne in delovno-pravne rešitve COVID-19 krize ter značilnosti TRETJEGA PAKETA POMOČI

Trajanje konference: -dnevna konferenca

Info

Trenutno ni razpisane izvedbe seminarja. Če vas zanima izobraževanje na to temo, nam prosim pišite s pomočjo kontaktnega obrazca.0

Najbližji termin:

Kraj:

Kotizacija: brez DDV

Čas trajanja:

Tema

Ekskluziven webinar/online konferenca z davčnima svetovalcema s strokovnimi pojasnili in rešitvami glede aktualne "COVID" zakonodaje.

Skozi shematski prikaz določil ZIUPPP, ZIUZEOP, ZIUZEOP-A, ZIUOPOK in podzakonskih aktov boste dobili jasen pogled na veljavno zakonodajo s področja "COVID" ukrepov in na kaj biti pozoren po 31.5., tudi katera določila še veljajo oz. kako postopati v primeru popravkov, pa tudi s kakšnimi dilemami se bomo ukvarjali pri obračunu majskih plač in nadomestil. Predstavljen bo tretji paket pomoči, ki je trenutno v parlamentarni obravnavi in naj bi začel veljati v ponedeljek, 1.junija 2020. Simona Štravs in mag, Dejan Petkovič se bosta osredotočila na delovna razmerja in finančne ugodnosti podjetjem - za koga in pod kakšnimi pogoji, vključno z dilemami subvencioniranja krajšega delovnega časa, možnostih nadaljnjega čakanja na delo tudi po 1.6.2020 in drugih ukrepih za ohranjanje dejavnosti panog.

Vljudno vabljeni!

  Termini in prijava

Kraj
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se

Še vedno so na voljo prosta mesta.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Program

1) Kratek pregled "COVID-19" zakonodaje

 • Aktualno: na katera določila ZIUPPP, ZIUZEOP, ZIUZEOP-A, ZIUOPOK in podzakonskih aktov biti pozoren in katera bodo še veljala po 31.5.2020 (shematski prikaz)
 • posledice za davčne zavezance, če so uveljavili ugodnosti po vseh treh zakonih in bodo ugotovili, da konec leta ne bodo izpolnjevali pogojev, kaj narediti in kdaj poročati FURS,
 • kako brati pogoj 10 % znižanja prihodkov zaradi COVID zdravstvene krize,
 • (davčni) položaj družb, ki bodo prenehale zaradi nezmožnosti izhoda iz plačilne nesposobnosti,
 • položaj velikih slovenskih družb, ki bodo (ali so) dosegle gornji limit državne pomoči.

2) Delovna razmerja v luči trenutnih razmer – pravni, davčni in računovodski vidik

 • odpovedi pogodb zaradi poslovnih razlogov - pravni vidik po ZDR-1 (kaj mora vsebovati odpoved,  vsebina, roki, kako se jo vroči, tudi detektivi, če jo noče delavec prevzeti, delovna doba, ...)
 • davčni vidik odpravnin pri prenehanju zaposlitev za določen čas in prenehanj iz poslovnih razlogov,
 • prenehanje zaposlitve in odpravnina v stečajnem postopku, postopku prisilne likvidacije ali v primeru potrjene prisilne poravnave,
 • delna odpravnina in odpoved pogodbe s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi zaradi spremenjenih delovnih pogojev in posledice, kaj v primeru skrajšanega delovnega časa,
 • posledice za d.o.o., če odpove delavcem pogodbe, do sedaj pa je d.o.o. prejemal  podporo države,
 • predvidevanja glede nadzorovanja čakanja na delo,
 • računovodska obravnava vseh vrst pomoči.

3) Tretji paket pomoči

 • Aktualno: delovna razmerja in finančne ugodnosti podjetjem - dileme subvencioniranja krajšega delovnega časa, možnosti nadaljnjega čakanja na delo tudi po 1.6.2020 in drugi ukrepi za ohranjanje dejavnosti panog.

4) Diskusija in odgovori na vprašanja udeležencev, ki jih lahko pošljete tudi vnaprej na email: tatjana.kert@dashofer.si.

Cena vključuje gradivo in potrdilo o udeležbi.

Pomembno: 

 • Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam nudimo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.
 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva delovna dneva pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo. V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

V sodelovanju z Zbornico davčnih svetovalcev Slovenije (ZDSS) smo pripravili posebno paketno ponudbo "SEMINAR + HELP DAVKI ZDSS". Cena paketa: 277€ + DDV. 

HELP DAVKI ZDSS zajema individualni VIDEO konferenčni klic v obsegu do 30 minut, ki vključuje podajo konkretne rešitve za vašo situacijo, po potrebi tudi v pisni obliki do max. 1 A4 strani. Hkrati z naročilom paketa pridobite status pridruženega člana ZDSS za obdobje enega leta ter pomoč - svetovanje v zvezi z uveljavljanjem t.i. KORONA zakonodaje. 

Namen

Zakaj vam bo koristila udeležba?

 • dobili boste celovit pregled nad sprejeto (veljavno) "COVID-19" zakonodajo s poudarkom na novostih ter popravkih, ki jih bo prinesel tudi tretji megakoronski paket in ki vplivajo na operativne naloge, ki so domena računovodstev, kadrovnikov…
 • spoznali boste prakso pri odrejanju vsebin delovnih razmerij, izplačilu plač, nadomestil, kriznih dodatkov ipd. za čas trajanja epidemije in po njej
 • prejeli boste napotke oz. priporočila, kaj storiti  za boljšo likvidnost
 • spoznali boste prihajajoče zakonske spremembe, ki so še na vidiku in naj bi reševale "krizo po krizi"

Kontaktna oseba

Tatjana Kert
tatjana.kert@dashofer.si
01 434 55 29
040 895 501

Ciljna skupina

Na praktično zasnovano online konferenco, kjer bosta predavatelja odgovarjala tudi na vaša vprašanja, vabimo računovodje, kadrovike, davčne in pravne svetovalce, direktorje ter druge zainteresirane odgovorne osebe v podjetjih.

Imate vprašanje o tej konferenci?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelji