Konferenca:
GDPR - Razkorak med teorijo in prakso

Trajanje konference: 1-dnevna konferenca

Info

Kotizacija: 230 € brez DDV

Trajanje: null

Konferenca je potekala : 3.10.2018
Kraj: Ljubljana

Tema

Program - GDPR - Razkorak med teorijo in prakso

Vljudno vas vabimo na srečanje, ki ga pripravljamo skupaj z Info hišo in kjer boste izvedeli več o dilemah in razkoraku med teorijo in prakso, ki jih na področje varstva osebnih podatkov po 25. maju 2018 prinaša evropska Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR).

14. aprila 2016 je Evropski parlament potrdil Uredbo Evropskega Parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov.
Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov bo nasledila nacionalne zakone o varstvu osebnih podatkov, v Sloveniji Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ministrstvo za pravosodje je 4.10.2017 objavilo že osnutek novega Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), ki mora biti usklajen z GDPR in ki bo še vedno urejal področja, ki jih GDPR ne (recimo biometrijo in videonadzor).

Najpomembnejše novosti Splošne uredbe so:

  • boljši nadzor državljanov nad svojimi osebnimi podatki in lažji dostop do njih ter strožja ureditev dolžnosti obveščanja posameznika o obdelavi njegovih osebnih podatkov;
  • pravica do pozabe oz. izbrisa in pravica do prenosljivosti podatkov;
  • izrecna (informirana) privolitev za obdelavo osebnih podatkov, kar pomeni, da se podjetja ne bodo več mogla zanašati na "domnevno privolitev";
  • obvezno obvestilo o vdoru v zbirke osebnih podatkov v roku 72 ur;
  • javni organi in podjetja, ki opravljajo tvegane postopke obdelave podatkov, morajo imenovati uradno osebo za varstvo podatkov;
  • višje kazni za prekrške, saj bo lahko nadzorni organ za najhujše kršitve lahko izrekel kazen v višini do 20.000.000 EUR oziroma 4 % letnega svetovnega prometa podjetja.

Za konferenco


Ne spreglejte – ob prijavi na konferenco se lahko odločite za dodatni PAKET SREČANJA s strokovnjakom!

Strokovni klepet z dr. NATAŠO PIRC MUSAR

Razkorak med teorijo in prakso - GDPR
Hotel Radisson Blu Plaza, 3.10.2018, med 15.00 in 17.00
Vsi, ki želite o predavani temi iz konference poglobljeno spregovoriti, vas vabimo, da se nam pridružite v manjši skupini (do 10 oseb). Srečanje bo v prijetnem ambientu hotela Radisson Blu Plaza.
Kotizacija (dodatni paket): 99 EUR + DDV (v kotizacijo je vračunana tudi manjša pogostitev in topli napitki).
Število prijav je omejeno. Pravočasno si rezervirajte mesto, zadnje prijave so možne do 1.10.2018.

Za strokovni klepet