Konferenca:
Koktajl sprememb 2021

Trajanje konference: 1-dnevna konferenca

Info

Število razpoložljivih terminov: 1

Najbližji termin: 10.12.2020

Kraj: V živo prek spleta

Kotizacija: 149 € brez DDV

Čas trajanja: 9.00-14.00

Tema

“Koktajl sprememb” je tradicionalno vseslovensko druženje slovenskih računovodij, kadrovikov in vseh, ki jih zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji. Tudi letos je naš namen:
1. Predati strokovno znanje, da spremembe pričakate v vrhunski formi.
2. Vam pobliže predstaviti zanesljive strokovne vire, na katere se lahko vedno oprete.
3. Vas razvedriti in nagraditi, da boste v novem letu lažje kos vsem nalogam.

Tokrat virtualno v živo, vljudno vabljeni!

  Termini in prijava

Kraj
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • V živo prek spleta
 • 10.12.2020
 • Simona Štravs, Ida Kavčič, Biserka Šubelj, mag. Aleksandra Heinzer, mag. Nina Scortegagna Kavčnik, Tatjana Zidar Gale
 • Koktajl sprememb 2021 (za prijave do 25. 11.: 127 EUR+DDV za eno osebo; 149 EUR+DDV za dve osebi; popust za ugodnosti ob prijavi bo upoštevan na računu)
 • 149 € + DDV
Input:

Še vedno so na voljo prosta mesta.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Program

Na tokratnem 11. zaporednem “Koktajlu sprememb 2021”, tradicionalnem vseslovenskem srečanju računovodij, kadrovikov in direktorjev, bo vse drugače, a hkrati domače - tako kot ste navajeni in imate radi.  Naše tokratno druženje bo VIRTUALNO (preko spleta), POUČNO, STROKOVNO, ZABAVNO in NEKAJ POSEBNEGA! Vljudno vabljeni v našo družbo 10. decembra 2020 med 9. in 14. uro. Dogodek bo potekal preko Zoom-a, vaš gostitelj pa bo Peter Poles.

Čeravno je poslantvo Koktajla, da vas opolnomoči s strokovnimi informacijami in ključnimi zakonodajnimi novostmi na področju obdavčitve in računovodstva za prihodnje leto, je letošnja rdeča nit strokovnega programa tesno povezana s COVID-19 problematiko, ki nas spremlja že dobršen del leta in ostaja velik izziv tudi za 2021.

 

Skozi strokovna predavanja boste lahko sistematično razumeli pravne, finančne, davčne in računovodske vidike COVID-19 situacije ter spoznali rešitve in spoznanja iz prakse, ki so pomembna za zaključevanje poslovnega leta. Dotaknili se bomo vseh pomembnih točk interventne zakonodaje in posledice le-te na izplačevanje dobičkov, vračilo pomoči ipd., istočasno pa tudi podali praktične napotke glede ustrezne računovodske analitike, arhiviranja dokumentacije in hrambe delovno-pravne dokumentacije. S strokovnjakinjo bomo rešili dileme glede zakonitega opravljanja dela od doma ter odgovorili na vaša vprašanja, ki nam jih boste zastavljali tekom dogodka. Ker se porast dela na daljavo ponekje že kaže v rahljanju medosebnih odnosov in  pomanjkanju timskega duha v delovnih kolektivih, smo za nekaj nasvetov za boljše komuniciranje zaprosili NLP trenerko, psihoterapevtko in učiteljico čuječnosti.

Dragi udeleženci, čeprav boste imeli veliko koristi in odnesli veliko znanja, Koktajl sprememb 2021 ni le strokovna konferenca na spletu.  Je druženje, ki povezuje ljudi s podobnimi interesi in potrebami ter priložnost, da se poveselimo pred prihajajočimi prazniki. Obljubljamo vam, da vam bomo skupaj z gostiteljem Petrom Polesom preko računalniških ekranov, tablic ali mobilnih telefonov pričarali čudovit decembrski dan, popestren s smehom, presenečenji in nagradami – kot se za čisto pravi veseli december spodobi. Vljudno vabljeni!

Koktajl sprememb je tradicionalno vseslovensko druženje slovenskih računovodij, kadrovikov in vseh, ki jih zanimajo spremembe v davčno‑računovodski in delovnopravni zakonodaji.

 

Gostitelj Koktajla sprememb 2021 bo Peter Poles.

 

PROGRAM DOGODKA:

 

9.00 - 9.10

Otvoritev dogodka in nagovor direktorice

 

9.10 - 9.55 

Evidentiranje vseh pomoči v računovodstvu v povezavi s COVID-19 zakonodajo -  poslovne knjige, opozorila na davčni vidik


Predavateljica:
Ida Kavčič

 • Interventna zakonodaja – preverite upravičenost državne pomoči
  • državne pomoči in kriteriji  za črpanje po posameznih zakonih,
  • prihodki od prodaje po SRS 15,
  • vračila državnih pomoči.
 • Računovodsko evidentiranje državnih pomoči
  • prihodki - pojasnilo 1 k SRS 15,
  • poročanje v letnem poročilu.

9.55 - 10.00

KRATEK ODMOR z gostiteljem Petrom Polesom

10.00  - 10.45

Elektronsko arhiviranje računovodsko in davčne dokumentacije v povezavi z interventno zakonodajo


Predavateljica:
Biserka Šubelj

 • Kaj je elektronsko arhiviranje?
 • Kaj  določajo računovodski davčni predpisi glede E-arhiviranja?
 • Ali je PDF in JPG ustrezna oblika elektronskega arhiviranja?

10.45 - 11.00

KRAJŠI ODMOR

11.00 - 11.45

Zakonito opravljanje dela od doma – delovnopravni in davčni vidik


Predavateljica:
mag. Nina Scortegagna

Delo od doma je v zadnjih letih v porastu. K njegovemu razcvetu pa je pripomogla situacija v povezavi s korona virusom. Kljub temu, da delodajalec organizira delo na domu, mora spoštovati delovnopravne vidike in vidik varnosti in zdravja pri delu.

 • Kaj mora delodajalec vse narediti, da delo na domu organizira zakonito?
 • Kaj in kdaj mora sporočiti inšpektoratu za delo, ali mora z delavci skleniti nove pogodbe o zaposlitvi ali morda lahko sklene aneks?
 • Kakšen je možen nadzor s strani inšpektorata za delo?
 • Koliko mora znašati nadomestilo za uporabo lastnih sredstev?
 • Kako delodajalec v novi pogodbi o zaposlitvi opredeli kraj in čas opravljanja dela?
 • Ali je nujno sprejeti pravilnik o delu na domu?

11.45 - 12.00

Podelitev certifikatov udeležencem izobraževanj “Preizkušeni poznavalec”

12.00 - 12.30

Najpogostejše težave, ki so jih prinesle DDV spremembe v letu 2020

 • Organizator prevoza, plačnik prevoza, izvajalec prevoza,
 • prenos pravice do razpolaganja z blagom in Incoterms klavzule,
 • identifikacija za namene DDV v drugi državi članici in posledice nepazljivo.


Predavateljica:
mag. Aleksandra Heinzer

 

12.30 - 12.50

KRATEK ODMOR z gostiteljem Petrom Polesom

12.50 - 13.20

Komuniciranje in  umetnost vzpostavljanja dobrih odnosov na delovnem mestu – tudi pri delu na daljavo

 • Kaj se zgodi, če se zaradi neprijetnih razmer znajdemo v stiski, negotovi situaciji, polni nenehnih sprememb, prilagajanj, težav, zato je delo in sodelovanje oteženo?
 • Katere metode nam bodo pomagale, da ohranimo notranjo trdnost (notranji kontakt s sabo) in kljub oteženim razmeram vzpostavljamo in izboljšujemo odnose na delovnem mestu?
 • Kako nam pri tem pomaga polivagalna teorija:
  • kako se naučimo regulirati svoj avtonomni živčni sistem,
  • kako se spopademo z negotovostjo, strahom, občutkom ogroženosti, z jezo, notranjo napetostjo …, da ohranjamo odnose,
  • kaj pomeni stanje mobilizacije, imobilizacije in kaj je t. i. socialno živčevje, s katerim nam uspe razviti trdne medosebne odnose,
  • kaj pomeni »polivagalna lestev« našega delovanja in komuniciranja, kje lahko ohranjamo oz. gradimo naše medosebne odnose (praktični primeri in takojšnja uporaba v vsakdanji praksi)?


Predavateljica:
Tatjana Zidar Gale

 

13.25 - 13.55

Ali se nam obetajo nove oblike obdavčitve (razbremenitve, ali  dodatne obremenitve)  - antibirokratski program


Predavateljica:
Simona Štravs

 

13.55 - 14.00

Zaključek srečanja

Udeleženci lahko predavateljem vnaprej posredujete morebitne dileme oz. vprašanja iz obravnavane tematike, na katera bi želeli, da vam na srečanju odgovorijo predavatelji. Vaša vprašanja sprejemamo na naslovu konference@dashofer.si (vprašanja sprejemamo do 5 dni pred dogodkom).

 

Kotizacija: 149 EUR + DDV

UGODNOSTI ob prijavi: 1 + 1 gratis!

za prijave do 25. 11.: 127 EUR+DDV (za eno osebo);   149  EUR+DDV za dve osebi; popust za ugodnosti ob prijavi bo upoštevan na računu.

 

 

 

 

 

 

Namen

Ne le izpopolnjevanje v poklicni stroki, naše življenje je preplet poslovnih in osebnih ciljev, srečanj in trenutkov, ki nam ostanejo v spominu še dolgo, ko minejo. Naš cilj je, da z enim dogodkom izpolnimo več vaših želja – vas ob koncu leta informiramo o ključnih sprejetih ali napovedanih novostih z davčno-računovodskega področja v letu 2021 in se hkrati z vami poveselimo novoletnemu času primerno. Klasičnim strokovnim in zahtevnim temam bomo kot običajno dodali sproščeno moderiran program ter razna presenečenja …

Kontaktna oseba

Tatjana Kert
tatjana.kert@dashofer.si
01 434 55 29
040 895 501

Ciljna skupina

Vabimo vas na tradicionalno vseslovensko online srečanje slovenskih računovodij, kadrovikov in vseh, ki vas zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji. V letu 2011 smo z dogodkom zaorali ledino in se do sedaj srečali z več kot 2000 udeleženci z vseh koncev Slovenije.

Imate vprašanje o tej konferenci?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelji

Simona Štravs

Simona Štravs

je univerzitetna diplomirana pravnica in davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev (ZDS). Je direktorica podjetja DEPS consulting d. o. o. ter je bila dolgoletna predsednica Zbornice davčnih svetovalcev. Kot praktik in uveljavljena predavateljica sodeluje na različnih seminarjih, konferencah, davčnih šolah. Je (so)avtorica strokovnih člankov in priročnikov med drugim tudi priročnika "Davki enostavno in jasno", ki ga izdaja založbe Verlag Dashöfer.

Ida Kavčič

Ida Kavčič

spec. posl. ekon., univ. dipl. ekon., je direktorica družbe IK SVETOVANJE, družbe za davčno, poslovno in računovodsko svetovanje, d.o.o. in davčna svetovalka z licenco ZDSS.  V letu 2000 je opravila strokovni izpit pri Davčno finančno raziskovalnem institutu v Mariboru in takrat ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčna svetovalka. Od leta 1996 opravlja delo davčne svetovalke, od leta 2002 dalje v okviru svojega podjetja, in se torej dnevno srečuje s problemi na računovodskem in davčnem področju v podjetjih in pri drugih pravnih osebah. Zaključila je podiplomski specialistični študij javnih financ in davčnega svetovanja na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru. Kot predavateljica izvaja predavanja z davčno in računovodsko tematiko na raznih seminarjih, konferencah, kongresih in v okviru lastnih strokovnih delavnic, kot višja predavateljica pa predava tudi na  Gea College v Ljubljani.

Biserka Šubelj

Biserka Šubelj

Biserka Šubelj, univ.dipl. ekonomist, davčna svetovalka z licenco pri ZDSS in višje šolska predavateljica za davke in računovodstvo. Z računovodstvom se ukvarja že od leta 1998, z davki pa se je začela podrobneje ukvarjati od leta 2003. Je avtorica številnih priročnikov in E-seminarjev na temo davki, računovodstvo in podjetništvo. Njeni strokovnosti lahko zaupamo, saj je avtorica več kot 160 različnih člankov in učnih gradiv zapisanih v COBISS-u, ki je nacionalni knjižnični informacijski sistem. Njena predavanja so dinamična in jedrnata, saj vedno vključi praktične primere, ki jih na razumljiv način poveže s teorijo oziroma zakonodajo. V letu 2013 si je pridobila tudi pedagoško - andragoško izobrazbo, kar pomeni, da je strokovnjak tudi na področju predavanja, poučevanja in usposabljanja odraslih.

mag. Aleksandra Heinzer

mag. Aleksandra Heinzer

je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

mag. Nina Scortegagna Kavčnik

mag. Nina Scortegagna Kavčnik

je vodja Službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in Svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije ter predavateljica na fakulteti ter višjih šolah in strokovnih konferencah, avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig s pravnega področja, kot so: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Tatjana Zidar Gale

Tatjana Zidar Gale

univ. dipl. dramaturginja, NLP trener in NLP coach, certificirana integrativna relacijska psihoterapevtka, učiteljica čuječnosti.

Diplomirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Leta 2002 je pridobila najvišji mednarodni certifikat in naziv trener NLP, leta 2005 pa na univerzi v Santa Cruzu (ZDA) še mednarodno licenco in naziv »NLP-coach«. Je mednarodno certificirana psihoterapevtka integrativne relacijske psihoterapije. Študirala je na IPSI (Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje) v Ljubljani ter diplomirala na I.I.P.A. (International Integrative Psychotherapy Association). Leta 2012 je postala učiteljica čuječnosti, od takrat redno izvaja tečaje in delavnice premagovanja stresa. Je članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo SINTA ter članica mednarodne zveze I.I.P.A. Že 25. leto vodi seminarje in delavnice retorike, pogajanj, medosebnega komuniciranja, reševanja konfliktnih situacij … Prav tako izvaja individualne in partnerske terapije, coaching ter individualne treninge s področja retorike in komuniciranja. Je soavtorica knjig Dialog – gibalo sprememb in učbenika Retorika, uvod v govorniško veščino ter avtorica knjig Retorika – moč besed in argumentov, Medosebno komuniciranje na delovnem mestu in Retorika – veščina prepričevanja.

Reference