Konferenca:
S POČITNIC NAZAJ V DAVČNI DIRENDAJ - tradicionalni davčno-računovodski posvet

Trajanje konference: 1-dnevna konferenca

Info

Število razpoložljivih terminov: 1

Najbližji termin: 7.9.2020

Kraj: V živo prek spleta

Kotizacija: 149 € brez DDV

Čas trajanja: 9:00 - 14:00

Tema

Želite biti med prvimi seznanjeni s tem, katere novosti nam prinaša jesen? Kaj lahko storimo že danes, da bo dobra podlaga za nadaljnje odločitve ob koncu leta?

Letos bo tradicionalno davčno-računovodsko srečanje »S POČITNIC NAZAJ V DAVČNI DIRENDAJ« nekoliko drugačno, saj ga pripravljamo v online izvedbi. Tudi tokrat bomo še pred jesenjo pregledali vse o aktualnih davčnih "orehih" in še trših, ki nas čakajo, kjer tudi vi lahko sodelujete s svojimi vprašanji in dilemami.

Vsekakor bodo obravnavane teme, povezane s COVID-19. Predavatelja Simona Štravs in mag. Dejan Petkovič, oba davčna svetovalca ZDSS, bostapripravila pregled in opozorila na problematike s posameznih področij, in sicer na tisto, česar ne smemo zamuditi v mesecu septembru 2020, to so predvsem spodbude za gospodarstvo, nova mnenja FURS.

Vabljeni na prvo jesensko srečanje.

  Termini in prijava

Kraj
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • V živo prek spleta
 • 7.9.2020 - 7.9.2020
 • Simona Štravs, Mag. Dejan Petkovič
 • S počitnic nazaj v davčni direndaj (Ugodnosti za prijave do 18. 8. 2020: kotizacija 127 EUR + DDV(prva oseba),99 EUR + DDV(druga oseba), tretja oseba BREZPLAČNO (iz iste organizacije)
 • 149 € + DDV
Input:

Še vedno so na voljo prosta mesta.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Program

Iz programa srečanja:

Letos bo tradicionalno davčno-računovodsko srečanje »S POČITNIC NAZAJ V DAVČNI DIRENDAJ« nekoliko drugačno, saj ga pripravljamo v online izvedbi.
Vljudno vabljeni 7. septembra 2020, da se nam pridružite!

Vsekakor bodo obravnavane teme, povezane s COVID-19, vendar nam bosta predavatelja Simona Štravs in mag. Dejan Petkovič, oba davčna svetovalca ZDSS, pripravila tudi pregled problematik z drugih posameznih področij in opozorila na tisto, česar ne smemo zamuditi v mesecu septembru 2020, npr. spodbude za gospodarstvo, nova mnenja FURS

 

Delovnopravni vidik


Predavateljica:
Simona Štravs

 • Kratek pregled sprejetih ukrepov po PKP4 (COVID-19, ZIUPDV) in koliko sredstev za svoje zaposlene in za katere situacije podjetja jeseni lahko dobijo od države,
 • kaj lahko pričakujejo samostojni podjetniki?
 • opozorila FURS, ZRSZ in kontrole izvajanja ukrepov, davčni zavezanci v primežu, evidence.

 

Računovodsko davčno  področje


Predavateljica:
mag. Dejan Petkovič
 • Znižali so se prihodki v letu 2020, na kaj boste pozorni?
 • ali lahko delodajalec ali s.p. predčasno vrne prejeta sredstva subvencij, nadomestil, univerzalni temeljni dohodek?
 • pripravimo se na davčni obračun – omejeni bomo pri zniževanju davčne osnove davčnih zavezancev,
 • obdavčitev kapitala – praksa davčnih postopkov zaradi prodaje deleža družbi, realiziranih pred 31. 12. 2019 in inšpiciranih v letu 2020,
 • uporaba nove dohodninske zakonodaje in prve prakse pri izplačilih nakupa lastnega deleža v letu 2020,
 • poslovanje podružnice tuje družbe v Sloveniji in podružnice slovenske družbe v tujini. Ali je vseeno, kakšen poslovni izid ima podružnica in na kaj je treba paziti pri transakcijah med »matico« in podružnico,
 • dividendna politika zaradi korona zakonodaje in pozornost na sklepe družbenikov (Skupščin) v prihodnje,
 • ponovimo o davčnih odtegljajih (ODO) s primeri, številne napake v praksi: pri katerih nakazilih tujim družbam moramo misliti na davčni odtegljaj, kdaj uporabimo ugodnosti ZDDPO-2 in kdaj ugodnosti Konvencij o izogibanju dvojnega obdavčenja, vrstni red ugodnosti.

Kako biti pripravljen na spremembe na davčno računovodskem področju? Kako razmišljati in kako si pomagati z odgovori pristojnih institucij? Tudi na tokratni konferenci lahko sodelujete z vnaprej postavljenimi vprašanji in online med samo konferenco.

Vabljeni! Vaše dileme in vprašanja lahko posredujete vnaprej (do 25. 8. 2020) in obravnavali jih bomo na srečanju: >>>konference@dashofer.si

 

Kaj vam še prinaša prijava:

 • Strokovno e-gradivo v obliki PP prosojnic (pdf),
 • možnost dobiti strokovno mnenje na postavljeno vprašanje ali izpostavljeno dilemo tako pred (na mail: konference@dashofer.si) in med posvetom,
 • potrdilo o udeležbi. 

Kotizacija: 149 EUR + DDV

Ne zamudite dodatnih UGODNOSTI za prve prijave:

 • za prijave do 10. 8. 2020: kotizacija 127 EUR + DDV (prva oseba), 99 EUR + DDV (druga oseba), tretja oseba BREZPLAČNO (iz iste organizacije)

Dodatne informacije: 01 434 55 29

 

Namen

Zakaj vam bo koristila udeležba?

 • Dobili boste celovit pregled sprejetih ukrepov (COVID-19, ZIUPDV) ,
 • seznanjeni boste s tem, katere novosti nam prinaša jesen,
 • prejeli opozorila na problematike s posameznih področij,
 • in opozorila česar ne smemo zamuditi v mesecu septembru 2020.

Kontaktna oseba

Tatjana Kert
tatjana.kert@dashofer.si
01 434 55 29
040 895 501

Ciljna skupina

Vabljeni: računovodje, kadroviki in vsi, ki jih zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji ‒ zaposleni v računovodstvu, zaposleni v financah, odvetniki, pravniki, direktorji malih in srednjih družb, zaposleni v računovodskih servisih.

Imate vprašanje o tej konferenci?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelji

Simona Štravs

Simona Štravs

je univerzitetna diplomirana pravnica in davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev (ZDS). Je direktorica podjetja DEPS consulting d. o. o. ter je bila dolgoletna predsednica Zbornice davčnih svetovalcev. Kot praktik in uveljavljena predavateljica sodeluje na različnih seminarjih, konferencah, davčnih šolah. Je (so)avtorica strokovnih člankov in priročnikov med drugim tudi priročnika "Davki enostavno in jasno", ki ga izdaja založbe Verlag Dashöfer.

Mag. Dejan Petkovič

Mag. Dejan Petkovič

samostojni davčni in podjetniški svetovalec, član Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in direktor Inštituta za poslovodno računovodstvo. Ima več kot 15 let delovnih izkušenj s področja davčnega svetovanja, vodenja računovodstva in financ. Je višji predavatelj Visoke šole za računovodstvo (obdavčitev podjetij in upravljalno računovodstvo). Izvaja zastopanje strank v davčnih postopkih, zastopanje v primeru ocene davčne osnove, davčno in poslovno svetovanje pri statusnih preoblikovanjih, izdelava davčnih mnenj, skrbni davčni pregledi, poslovno svetovanje pri finančnem prestrukturiranju (ZFPPIPP) in predava na davčnih seminarjih. Redno objavlja svoje prispevke v domači strokovni literaturi in je samostojni avtor dveh knjig (Obdavčitev podjetij in Upravljalno računovodstvo). Redno objavlja avtorske članke in strokovne prispevke na temo davčne problematike ter predava na različnih kongresih,konferencah, posvetih na temo davkov in računovodstva.

Reference

Časovni razpored

09.00 - 10.30 Predavanje + diskusija I. del 
10.30 - 10.45 Krajši odmor
10.45 - 12.00 Predavanje + diskusija II. del 
12.00 - 12.30 Odmor
12.30 - 14.00 Predavanje + diskusija III. del