Konferenca:
S POČITNIC NAZAJ V DAVČNI DIRENDAJ - tradicionalni davčno-računovodski posvet

Trajanje konference: 1-dnevna konferenca

Info

Število razpoložljivih terminov: 1

Najbližji termin: 21.9.2021

Kraj: ONLINE

Kotizacija: 154 € brez DDV

Čas trajanja: 9:30-13:30

Tema

Letos bo tradicionalno davčno-računovodsko srečanje »S POČITNIC NAZAJ V DAVČNI DIRENDAJ« potekalo v online izvedbi. Tudi tokrat bomo še pred jesenjo pregledali vse aktualno in se dotaknili problematike iz prakse, kjer tudi vi lahko sodelujete s svojimi vprašanji in dilemami.

Obravnavane teme bosta predstavila predavatelja Simona Štravs in mag. Dejan Petkovič, oba davčna svetovalca ZDSS.

Vabljeni na letošnje prvo jesensko srečanje.

  Termini in prijava

Kraj
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • ONLINE
 • 21.9.2021
 • Simona Štravs, Mag. Dejan Petkovič
 • S POČITNIC NAZAJ V DAVČNI DIRENDAJ - tradicionalni davčno-računovodski posvet (LAST MINUTE: 127EUR+DDV za prvo osebo, druga oseba 99EUR+DDV)
 • 154 € + DDV
Ta termin je žal razprodan.

Še vedno so na voljo prosta mesta.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Program

Iz programa srečanja:

Ob tem, da so pred nami napovedi davčne zakonodaje, se trenutno soočamo s prenekatero zagato v praksi, tako tudi na področju  protikoronskih ukrepov in glede zahtevkov za vračanja sredstev, ki  bremenijo poslovanje. Med počitnicami je bilo sprejetih, če izvzamemo Uredbe v zvezi COVID-19, kar nekaj pomembnih sprememb zakonov in pravilnikov, izdane so bil tudi sodbe vrhovnega sodišča. Vsekakor se bomo dotaknili tem, ki predstavljajo pri vašem delu in poslovanju izziv.

Vljudno vabljeni računovodje in podjetniki ter vsi, ki vas to področje zanima, da se nam pridružite na online posvetu. Tudi tokrat bosta z vami vam znana predavatelja, mag. Dejan Petkovič  in Simona Štravs, oba davčna svetovalca z licenco ZDSS. V programu bomo izpostavili in komentirali naslednje vsebine:

 1. del:

      Predavatelj: mag. Dejan Petkovič   

 • Sprememba Vladne uredbe  o povračilu stroškov zaposlenim, ki se ne vštevajo v davčno osnovo.  Poenostavitve ali zapleti pri nadomestilih zaposlenim za prihod na delo po novem,
 • sprememba pravilnika o priznani obrestni meri,
 • kako in na kateri dan pravilno oblikujemo POM ter napotki glede posojilnih odnosov med povezanimi osebami (zaposleni-družba, družbeniki-družba in družba-družbeniki) in možna davčna tveganja,
 • davčni postopki pri oblikovanjih lastnih deležev,
 • pomemben pogoj, glede statusa »podjetja v težavah« na dan 31. 12. 2019 in katere pogoje postavi Uredba Komisije (EU) št. 651/2014)?
 • spremembe in dopolnitve Pravilnika o opredelitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti (Ur.l. 30.8.2021).
 1. del

      Predavateljica: Simona Štravs

 • Covid pomoči in pozivi na vračilo pomoči ter opomnik, kako ravnati,
 • pregled sprejetih sprememb zakonov in predpisov, ki bodo vplivali na poslovanje,
 • delovno pravni vidik izplačil nadomestil za prihod na delo,
 • opozorila na inšpekcijske preglede,
 • sprememba davčne zakonodaje, kakšne so napovedi (dohodnina, davek od dohodka pravnih oseb, davčni postopek).

Kako biti pripravljen na spremembe na davčno računovodskem področju? Kako razmišljati in kako si pomagati z odgovori pristojnih institucij? Tudi na tokratni konferenci lahko sodelujete z vnaprej postavljenimi vprašanji in online med samo konferenco.

Vabljeni! Vaše dileme in vprašanja lahko posredujete tudi vnaprej in obravnavali jih bomo na srečanju: >>>konference@dashofer.si

 

Kaj vam še prinaša prijava:

 • Strokovno e-gradivo v obliki PP prosojnic (pdf),
 • možnost dobiti strokovno mnenje na postavljeno vprašanje ali izpostavljeno dilemo tako pred (na mail: konference@dashofer.si) in med posvetom,
 • potrdilo o udeležbi. 

Kotizacija: 154 EUR + DDV

Ne zamudite dodatnih UGODNOSTI za prijave LAST MINUTE:

 • kotizacija 127 EUR + DDV (prva oseba), 99 EUR + DDV (druga oseba)

Dodatne informacije: 01 434 55 29

 

 Namen

Zakaj vam bo koristila udeležba?

 • Dobili boste celovit pregled sprejetih ukrepov,
 • seznanjeni boste s tem, katere novosti nam prinaša jesen,
 • prejeli opozorila na problematike s posameznih področij,
 • in opozorila česar ne smemo zamuditi v mesecu septembru 2021.

Kontaktna oseba

Tatjana Kert
tatjana.kert@dashofer.si
01 434 55 29
040 895 501

Ciljna skupina

Vabljeni: računovodje, kadroviki in vsi, ki jih zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji ‒ zaposleni v računovodstvu, zaposleni v financah, odvetniki, pravniki, direktorji malih in srednjih družb, zaposleni v računovodskih servisih.

Predavatelji

Simona Štravs

Simona Štravs

je univerzitetna diplomirana pravnica in davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev (ZDS). Je direktorica podjetja DEPS consulting d. o. o. ter je bila dolgoletna predsednica Zbornice davčnih svetovalcev. Kot praktik in uveljavljena predavateljica sodeluje na različnih seminarjih, konferencah, davčnih šolah. Je (so)avtorica strokovnih člankov in priročnikov med drugim tudi priročnika "Davki enostavno in jasno", ki ga izdaja založbe Verlag Dashöfer.

Mag. Dejan Petkovič

Mag. Dejan Petkovič

samostojni davčni in podjetniški svetovalec, član Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in direktor Inštituta za poslovodno računovodstvo. Ima več kot 15 let delovnih izkušenj s področja davčnega svetovanja, vodenja računovodstva in financ. Je višji predavatelj Visoke šole za računovodstvo (obdavčitev podjetij in upravljalno računovodstvo). Izvaja zastopanje strank v davčnih postopkih, zastopanje v primeru ocene davčne osnove, davčno in poslovno svetovanje pri statusnih preoblikovanjih, izdelava davčnih mnenj, skrbni davčni pregledi, poslovno svetovanje pri finančnem prestrukturiranju (ZFPPIPP) in predava na davčnih seminarjih. Redno objavlja svoje prispevke v domači strokovni literaturi in je samostojni avtor dveh knjig (Obdavčitev podjetij in Upravljalno računovodstvo). Redno objavlja avtorske članke in strokovne prispevke na temo davčne problematike ter predava na različnih kongresih,konferencah, posvetih na temo davkov in računovodstva.

Reference

Časovni razpored

09.30 - 11.00  1. del - predavatelj: mag. Dejan Petkovič 

11.00 - 11.20  Kratek odmor

11.20 - 13.30  2. del - predavateljica: Simona Štravs