Konferenca:
Zaposlovanje tujcev - spremenjena zakonodaja in težave iz prakse

Trajanje konference: 1-dnevna konferenca

Info

Število razpoložljivih terminov: 1

Najbližji termin: 23.9.2021

Kraj: ONLINE

Kotizacija: 136 € brez DDV

Čas trajanja: 9:30 - 13:00

Tema

S sprejemom novele Zakona o tujcih v mesecu aprilu 2021 (ZTuj-2F) so se med drugim spremenili pogoji, ki se nanašajo na dokazovanje zadostnih sredstev za preživljanje v postopku izdaje oziroma podaljšanja dovoljenja za prebivanje (enotnega dovoljenja za prebivanje in delo), kar v veliki meri vpliva na prihod in zaposlitev tuje delovne sile in družinskih članov teh tujcev v Republiki Sloveniji.

Prav tako se je z novelo Zakona o tujcih spremenil način dokazovanja zadostnih sredstev za preživljanje za študente, ki prihajajo na študij v Republiko Slovenijo. Vse aktualne spremembe in nova ureditev s pojasnili, na kakšen način lahko sedaj tujci izkazujejo zadostna sredstva za preživljanje, ki je eden izmed pogojev, ki se zahteva za izdajo dovoljenja za prebivanje, bodo na posvetu podrobneje pojasnjene. Izpostavljene bodo tudi težave s pojasnili, s katerimi se srečujejo tujci in študenti ter ukrepi za reševanje teh težav.

Pojasnjeni bodo tudi novi vidiki zaposlovanja in vpliv nove ureditve na zaposlovanje tuje delovne sile...

Vljudno vabljeni!

  Termini in prijava

Kraj
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • ONLINE
 • 23.9.2021
 • Tjaša Škedelj, Grega Malec
 • Zaposlovanje tujcev - spremenjena zakonodaja in težave iz prakse (za prijave LAST MINUTE -10%: 122 EUR+DDV - popust bo upoštevan na računu)
 • 136 € + DDV
Input:

Še vedno so na voljo prosta mesta.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Program

 1. Spremenjena zakonodaja na področju prebivanja in zaposlovanja tujcev - težave, ki se pojavljajo v praksi
  • bistvene spremembe Zakona o tujcih in Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev,
  • spremenjen način izkazovanja zadostnih sredstev za preživljanje v postopku izdaje dovoljenja za prebivanje,
  • sprememba podzakonskih aktov, ki določajo način izkazovanja zadostnih sredstev za preživljanje (kateri prejemki se upoštevajo in kaj se ne upošteva več itd.),
  • težave, ki se pojavljajo v praksi in predlogi rešitev....

           Predavateljica: Tjaša Škedelj, podsekretarka na Sektorju za migracijsko politiko in zakonodajo na MNZ

 1. Novosti Zakona o tujcih in Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev iz junija 2021
  • ZTuj-2-UPB9 (Ur. l. RS 1957/2021) z dne 15.6.2021

           Predavatelj: Grega Malec, strokovnjak za delovne migracije

Kotizacija: 136 EUR + DDV

Ne zamudite UGODNOSTI 10% POPUSTA za prijave LAST MINUTE:
          -   
136 EUR + DDV  122 EUR + DDV

Vabimo delodajalce, nevladne organizacije, organe državne uprave ter vse, ki so kakorkoli zainteresirani za področje ZZSDT in imajo pri svoji dejavnosti opravka z zaposlovanjem tujcev. V okviru posveta bomo predstavili novelo, ki je bila sprejeta aprila 2021, ki prinaša spremembe na tem področju. Ker se v praksi že srečujemo s težavami, bomo podali odgovore in osvetlili problematiko.

Udeleženci lahko predavateljem vnaprej posredujete morebitne dileme oz. vprašanja iz obravnavane tematike na naslov konference@dashofer.si (vprašanja sprejemamo do 5 dni pred dogodkom), lahko pa jih boste zastavili tudi med posvetom.

Kaj pridobite z udeležbo na konferenci:

 • e-gradivo v obliki PPT prosojnic (pdf),
 • pregled realnega stanja in napotke na področju urejanja administrativnih postovkov pri bivanju in zaposlovanju tujcev v Sloveniji,
 • strokovno mnenje na individualno postavljeno vprašanje ali vašo izpostavljeno dilemo (vprašanja zbiramo na email naslovu konference@dashofer.si),
 • potrdilo o udeležbi.

Namen

Na srečanju bomo predstavili vse aktualne spremembe in novo ureditev s pojasnili, na kakšen način lahko sedaj tujci izkazujejo zadostna sredstva za preživljanje, ki je eden izmed pogojev, ki se zahteva za izdajo dovoljenja za prebivanje. Izpostavljene bodo tudi težave s pojasnili, s katerimi se srečujejo tujci in študenti ter ukrepi za reševanje teh težav.  Pojasnjeni bodo tudi novi vidiki zaposlovanja in vpliv nove ureditve na zaposlovanje tuje delovne sile...

Na praktičen in uporaben način bomo približali predpisane postopke in na praktičnih primerih odgovorili na vaša vprašanja oziroma na vaše specifične potrebe pri kadrovanju. Na najpogostejše napake bomo opozorili in dali priporočila. Vljudno vabljeni.

Kontaktna oseba

Tatjana Kert
tatjana.kert@dashofer.si
01 434 55 29
040 895 501

Ciljna skupina

Vabljeni vsi, ki se pri svojem delu srečujete s pravili Zakona o zaposlovanju in delu tujcev ter zanje pridobivate dovoljenja za zaposlitve, urejate ostale zakonsko zahtevane prijave.

Predavatelji

Tjaša Škedelj

Tjaša Škedelj

je podsekretarka na Sektorju za migracijsko politiko in zakonodajo na MNZ, po poklicu univerzitetna diplomirana pravnica, z opravljenim pravniškim državnim izpitom (PDI). S področjem migracij se ukvarja že od leta 2005. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve  ukvarjala s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS. Na ravni Evropske unije je v obodbju od leta 2007-2008 sodelovala pri projektu Predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU, od leta 2008 dalje pa aktivno sodeluje pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij.

Grega Malec

Grega Malec

je strokovnjak za delovne migracije, po poklicu univerzitetni diplomirani sociolog, smer analitsko-teoretska. S področjem migracij se ukvarja že od leta 1999. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukvarjal s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS, na ravni Evropske unije pa je od leta 2004 sodeloval pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij.

Reference

Časovni razpored

09.30 - 11.00  Spremenjena zakonodaja na področju prebivanja in zaposlovanja tujcev - težave, ki se pojavljajo v praksi

11.00 - 11.30  Kratek odmor

11.30 - 13.00  Novosti Zakona o tujcih in Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev iz junija 2021