Konferenca:
"ZDRAVO, DELAM VARNO?" - 3. konferenca o varnosti in zdravju na delovnem mestu (za LAST MINUTE prijave do 8.9., samo 130,05 EUR + DDV, 10% dodatni popust za drugo osebo iz organizacije, za tretjo 50% popust)

Trajanje konference: 1-dnevna konferenca

Info

Kotizacija: brez DDV

Trajanje: 9:00-14:30

Konferenca je potekala : 13.9.2017
Kraj: Ljubljana

Tema

Program - "ZDRAVO, DELAM VARNO?" - 3. konferenca o varnosti in zdravju na delovnem mestu (za LAST MINUTE prijave do 8.9., samo 130,05 EUR + DDV, 10% dodatni popust za drugo osebo iz organizacije, za tretjo 50% popust)

08:30 - 09:00
Registracija udeležencev

09:00 - 10:10 
Pomen zdravega in varnega dela za uspešno delo v starosti  - postajamo dolgoživa družba, delati bo treba do pozne starosti
(Nataša Trček, glavna inšpektorica za delo)

Hkrati izkoriščamo delavce na načine, zaradi katerih ne bodo sposobni uspešno delati v starosti zaradi prevelikih fizičnih in psihičnih obremenitev. Kršitve, ki jih ugotavlja IRSD, ta dejstva potrjujejo.

 • Pravice, dolžnosti in odgovornosti delodajalcev 
  • pravice in obveznosti delodajalca v skladu z določbami o varnosti in zdravju pri delu.
 • Vprašanje odgovornosti skozi zagotavljanje pogojev za varno delo in varno delovno okolje, je osrednje vprašanje za delodajalca.
 • Inšpekcijski nadzor s poudarkom na ukrepih, ki se nanašajo na neskladnost z določbami. o izvajanju varnosti in zdravja v skladu s predpisi.
 • Vloga medicine za varovanje zdravja zaposlenih
 • Vprašanja in odgovori

Projekta »Odpravimo konflikte na delovnem mestu« – Ozaveščanje o možnosti posredovanja v sporu med delavcem in delodajalcem ter svetovanje delodajalcem.
10:10 - 10:20  Kratek odmor

10:20 - 11:05 
Starejši in delazmožnost
 (prof. dr. Metoda Dodič Fikfak, dr. med., spec. MDPŠ, je predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana)
Pri odločanju o delazmožnosti starejših delavcev prevladujejo stereotipi. Ali je prav, da se verjame, da so starejši delavci pogosto bolni, da so manj ustvarjalni, da niso dovolj tehnično usposobljeni, da se težko privajajo na nova delovna mesta in nove zahteve tržišča?

 • Vloga medicine za varovanje zdravja zaposlenih
 • Delavci v najstarejši skupini, so manjkrat odsotni z dela, kar kaže na učinek zdravega delavca, ki bi ga bilo potrebno upoštevati pri ohranjanju starejših delavcev, ki so potrebni organizaciji tudi še po izpolnjeni upokojitveni dobi.
 • Vprašanja in odgovori.

11:05 – 12:00
Zmanjšanje absentizma skozi obvladovanje stresa na delovnem mestu
(dr. Franc Gider)
Raziskave kažejo, da je velika večina bolezni posledica stresnega načina življenja. Stroški, ki jih delodajalci po svetu vsako leto utrpijo zaradi abesentizma povezanega s stresom na delovnem mestu, se merijo v milijardah evrov. Zato je skrb za zmanjšanje stresa na delovnem mestu eden od najpomembnejših dejavnikov promocije zdravja.

 • kako stres vpliva na zaposlene
 • kako ga lahko obvladujemo stres -  dve praktični vaji za vsakodnevno obvladovanje stresa

12:00 –   12.30 Odmor s pogostitvijo
12:30 – 12:45 – Program bo potekal v INTERAKTVINIH KOTIČKIH

12:45 –13:00   
Da s križem ne bo križ (Blanka Koščak Tivadar, Mediko d.o.o.)

 • Kako preprečiti poškodbe in preventiva – hrbtenica vam bo hvaležna

13:00 –14:00   
Delodajalci množično dobivajo regresne zahtevke s strani ZZZS, ker domnevno niso naredili vse kar bi morali za varnost zaposlenih
(Vanja  Šisernik, odvetnica)

V zadnjem času delodajalci s strani ZZZS množično dobivajo regresne zahtevke za povrnitev škode iz naslova nezgod pri delu. Podlaga za takšen zahtevek je ugotovitev, da je do delovne nezgode prišlo zato, ker delodajalec ni izvedel vseh ukrepov za varno in zdravo delo.

 • Kakšni so ukrepi varnosti in zdravja pri delu in kako se delodajalci lahko zaščitijo pred zahtevki s strani ZZZS?

Kako naj ravnajo v primeru prejema zahtevka s strani ZZZS?

14:00 – 14:15   
Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti! - Smernice SZPV 206: Površine za gasilce ob stavbah
(Andrej Ambrožič, Gasilska zveza Slovenije)

14:15 – 14:30   
Vnašanje narave v pisarno je en od najboljših načinov, da zmanjšamo stres, izboljšamo razpoloženje in delovno storilnost ter dvignemo raven energije ter odpornost na bolezni
(Matjaž Mastnak, Artboretum)
Vabimo vas, da nam na naš e-mail naslov posredujete vprašanja iz obravnavanih tematik, na katera bi želeli, da vam odgovorijo predavatelji.

 Kotizacija: 170,00 EUR + DDV

- 15% naročniški popust za aktivne naročnike portalov založbe VD (144,50 EUR + DDV)

Ne zamudite  ugodnosti za POLETNE PRIJAVE: 130,05 EUR +DDV (za  prijave do 31.8.2017)

- 85 EUR + DDV (50% popust) za dodatno osebo iz organizacije

Mnenja udeležencev - "ZDRAVO, DELAM VARNO?" - 3. konferenca o varnosti in zdravju na delovnem mestu (za LAST MINUTE prijave do 8.9., samo 130,05 EUR + DDV, 10% dodatni popust za drugo osebo iz organizacije, za tretjo 50% popust)