Program konference smo zasnovali tako, da ni namenjen samo strokovnjakom, ki pokrivajo to področje v podjetjih, ampak nudi praktične rešitve in napotke tudi tistim podjetjem, ki nimajo zaposlenega specialista za to področje in si te naloge razdelijo znotraj kolektiva.
Srečanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate z vodenjem zaposlenih, s kadrovskim in pravnim področjem ter področjema varnosti v organizacijah ter zdravja in varnosti pri delu.
V skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (UL RS, št. 78/19), bodo strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu prejeli 11 KREDITNIH TOČK.
Vljudno vabljeni višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.
Kotizacija: € brez DDV
Trajanje: 9.00-15.00
Program konference smo zasnovali tako, da ni namenjen samo strokovnjakom, ki pokrivajo to področje v podjetjih, ampak nudi praktične rešitve in napotke tudi tistim podjetjem, ki nimajo zaposlenega specialista za to področje in si te naloge razdelijo znotraj kolektiva.
Srečanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate z vodenjem zaposlenih, s kadrovskim in pravnim področjem ter področjema varnosti v organizacijah ter zdravja in varnosti pri delu.
V skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (UL RS, št. 78/19), bodo strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu prejeli 11 KREDITNIH TOČK.
Vljudno vabljeni višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.
9:00 – 9:45
Varno in zdravo delovno okolje po vrnitvi na delovna mesta
mag. Katja Rihar Bajuk, generalna direktorica Direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela, MDDSZ
Sedaj, ko so spoznanja o nevarnosti za okužbo s COVID-19ter tveganjih v posameznih okoljih in pogojih dela, že bolje prepoznana, je primeren čas, da delodajalci pripravijo in sprejmejo nove oziroma revidirane ocene tveganja glede na nevarnosti okužbe z COVID-19 ter ukrepe prilagajajo oceni tveganja (prilagoditve v delovnem okolju in organizacije dela - npr. delo od doma, ipd).
9:45 – 10.30
Priporočila NIJZ za delodajalce po epidemiji COVID-19 in kako biti pripravljeni za naprej
Simona Perčič, dr. med., spec. javnega zdravja, NIJZ
10:45 – 12:00
Prehranjevanje med delovnim časom in skrb za varno hrano
Tatjana Kruder, univ. dipl. inž. živilske tehnologije
Zdravo prehranjevanje spada med osnovne stebre zdravja na delovnem mestu, zato je še kako pomembno, kaj jemo, kdaj jemo in kako jemo. Hkrati se v času koronavirusa še posebej zavedamo tudi možnosti prenosa okužb. Ne smemo pa pozabiti tudi na okužbe, ki se prenašajo od ljudi na živila in obratno. Ob spoštovanju previdnostnih in zaščitnih ukrepov velja v delovnih okoljih nameniti tudi posebno pozornost ob priložnostih skupnega druženja. Na kaj biti posebej pozorni?
12:30 – 13:30
Praktični primeri vpeljave varnostnih ukrepov v podjetju za preprečevanje širjenja okužb med in po epidemiji
Gregor Gartner, dipl. var. inž ter dela na področju varnosti in zdravja pri delu ter požarnega varstva
Za preprečevanje širjenja okužb COVID-19 oziroma varno delo v podjetjih so potrebni tako splošni ukrepi, ki jih predpisuje nacionalni inštitut za javno zdravje in Ministrstvo za zdravje, kot tudi individualni ukrepi, ki jih je potrebno zagotoviti za vsako podjetje posebej. Za pripravo individualnih ukrepov naj se podjetje posvetuje z medicino dela in strokovnim delavcem za varnost in zdravje pri delu.
13:30 – 14:30
Osnovni postopki za zagotavljanje higiene in varnega delavnega okolja - Izzivi, ki jih prinaša obdobje po epidemiji COVID-19 in aktualni ukrepi
Vesna Jurkošek je diplomirana sanitarna inženirka
Vsak dan vse pogosteje slišimo stavek, da se počasi vračamo v vsakodnevno življenje. Vendar, čisto vse ne bo enako. Vse več pozornosti bomo posvečali osnovni higieni in temeljnim postopkom, ki zagotavljajo varno delovno okolje.
14:30 – 15:10 (posnetek)
Skrb za zdravje v izrednih razmerah in kaj še lahko naredimo za zvečanje odpornosti
prof. dr. Borut Štrukelj, Fakulteta za farmacijo v Ljubljani
Ne spreglejte - podaljšujemo ugodnost do 15. 6. 2020:
Kaj vam še prinaša prijava:
Vaše dileme in vprašanja lahko posredujete vnaprej in obravnavali jih bomo na srečanju: >>>konference@dashofer.si
Dodatne informacije: 01 434 55 29